Kotlíková rybí polévka
Ingredience
Brambory |
200 g |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
300 g |
Kapr obecný |
800 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Sádlo vepřové škvařené |
50 g |
Sůl |
10 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Vykuchaného kapra očistíme, zbavíme hlavy, ploutví, šupin a nakrájíme na malé kousky a nasolíme. V hrnci na sádle zpěníme papriku, podlijeme trochou vody, zamícháme a klademe střídavě vrstvu ryb a cibule tak, aby ryba byla poslední vrstvou. Zalijeme vodou až nad poslední vrstvu, zakryjeme a dusíme pozvolna 2 hodiny, až jsou maso i cibule měkké. Před koncem dušení vhodíme pálivé papričky, které před servírováním vyjmeme. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášť v osolené vodě, scezené přidáme do již odstavené polévky. Polévka by se měla servírovat horká.