Kotlíková rybí polévka

Ingredience


Brambory 200 g
Chilli paprička 2 ks
Cibule 300 g
Kapr obecný 800 g
Paprika mletá sladká 20 g
Sádlo vepřové škvařené 50 g
Sůl 10 g
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykuchaného kapra očistíme, zbavíme hlavy, ploutví, šupin a nakrájíme na malé kousky a nasolíme. V hrnci na sádle zpěníme papriku, podlijeme trochou vody, zamícháme a klademe střídavě vrstvu ryb a cibule tak, aby ryba byla poslední vrstvou. Zalijeme vodou až nad poslední vrstvu, zakryjeme a dusíme pozvolna 2 hodiny, až jsou maso i cibule měkké. Před koncem dušení vhodíme pálivé papričky, které před servírováním vyjmeme. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášť v osolené vodě, scezené přidáme do již odstavené polévky. Polévka by se měla servírovat horká.