Housková polévka na másle
Ingredience
Bobkový list |
10 g |
Bujón hovězí |
1 kostka |
Máslo čerstvé |
200 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Muškátový květ |
1 kávová lžička |
Nové koření celé |
5 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
1 l |
Žemle tuková |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mrkev očistíme, jemně nastrouháme, housky nakrájíme a vše dáme do hrnce s osolenou vodou, kde je povaříme asi 20 minut, potom je dáme vychladnout a rozmixujeme.
- Vrátíme zpět na sporák, přidáme bujón, bobkový list, muškátový květ, nové koření, máslo, smetanu rozmícháme se 4 žloutky, pomalu je vyléváme do polévky a důkladně mícháme. Povaříme asi 10 minut. Dochutíme solí a pepřem.