Housková polévka na másle

Ingredience


Bobkový list 10 g
Bujón hovězí 1 kostka
Máslo čerstvé 200 g
Mrkev kořen 1 ks
Muškátový květ 1 kávová lžička
Nové koření celé 5 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Voda pitná 1 l
Žemle tuková 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev očistíme, jemně nastrouháme, housky nakrájíme a vše dáme do hrnce s osolenou vodou, kde je povaříme asi 20 minut, potom je dáme vychladnout a rozmixujeme.
  2. Vrátíme zpět na sporák, přidáme bujón, bobkový list, muškátový květ, nové koření, máslo, smetanu rozmícháme se 4 žloutky, pomalu je vyléváme do polévky a důkladně mícháme. Povaříme asi 10 minut. Dochutíme solí a pepřem.