Kuřecí stehna s fazolkami a hráškem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Fazolky mražené |
200 g |
Hrášek v mírně slaném nálevu |
6 polévková lžíce |
Kuřecí stehna |
600 g |
Mrkev kořen |
200 g |
Olej rostlinný |
6 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá a osušená kuřecí stehna osolíme a v kastrole na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách.
- Stehna vyjmeme a ve výpeku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Podlijeme vývarem, vložíme opečená stehna a dusíme je do poloměkka.
- Potom přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev, fazolky a dusíme dál, aby maso úplně změklo. Nakonec vsypeme okapaný hrášek a pokrm jen prohřejeme.
- Můžeme podávat s vařenými bramborami.