Kuřecí stehna s fazolkami a hráškem

Ingredience


Cibule 1 ks
Fazolky mražené 200 g
Hrášek v mírně slaném nálevu 6 polévková lžíce
Kuřecí stehna 600 g
Mrkev kořen 200 g
Olej rostlinný 6 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá a osušená kuřecí stehna osolíme a v kastrole na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách.
  2. Stehna vyjmeme a ve výpeku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Podlijeme vývarem, vložíme opečená stehna a dusíme je do poloměkka.
  3. Potom přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev, fazolky a dusíme dál, aby maso úplně změklo. Nakonec vsypeme okapaný hrášek a pokrm jen prohřejeme.
  4. Můžeme podávat s vařenými bramborami.