Polévka z listového špenátu s mletými mandlemi

Ingredience


Mandle mleté 100 g
Smetana 33% (šlehačka) 100 ml
Špenát listový čerstvý 510 g
Sýr Parmezán 55 g
Vývar zeleninový 600 ml
Pepř černý celý 2 g
Sůl 2 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oprané špenátové listy vložíme do zeleninového vývaru a rychle přivedeme k varu. Oheň zmírníme a vaříme přibližně 5 minut. Přidáme mleté mandle, sůl, nameleme pepř a na mírném ohni vaříme další 2 minuty. Hrnec stáhneme z ohně, necháme trochu vychladnout a přelijeme do mixéru.
  2. Vývar se špenátem rozmixujeme dohladka. Vmícháme šlehačku, vše vrátíme na do hrnce a opatrně prohřejeme. Pozor, nesmíme vařit!
  3. Polévku posypeme nastrouhaným parmezánem a ozdobíme několika celými špenátovými listy.