Huspenina ze směsi mas

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Celer bulvový 100 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 200 g
Houby čerstvé 60 g
Husí maso 200 g
Mrkev kořen 100 g
Ocet kvasný lihový 1 dl
Paprika mletá sladká 6 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel kořen 100 g
Sůl 8 g
Vejce slepičí 3 ks
Vepřová plec 200 g
Vepřové nožičky 200 g
Voda pitná 1.5 l
Želatina 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové, husí maso a nožičky, vložíme do studené vody, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a pozvolna vaříme 1 hodinu. Mezitím uvaříme vejce natrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. K masu přidáme kořenovou zeleninu vcelku, nakrájené houby, prolisovaný česnek a papriku a vaříme další 1 hodinu. Vývar scedíme, obrané maso i zeleninu nakrájíme na malé kousky. Do čistého vývaru rozpustíme želatinu a důkladně promícháme. Poté do připravené formy nalijeme asi 1 cm vývaru se želatinou a počkáme, až ztuhne. Poklademe kousky masa, zeleniny a vajec a zalijeme zbytkem vývaru, necháme ztuhnout a vychladit. Podáváme s octem a cibulí nakrájenou na kolečka.