Huspenina ze směsi mas
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Celer bulvový |
100 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
200 g |
Houby čerstvé |
60 g |
Husí maso |
200 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Ocet kvasný lihový |
1 dl |
Paprika mletá sladká |
6 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel kořen |
100 g |
Sůl |
8 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Vepřová plec |
200 g |
Vepřové nožičky |
200 g |
Voda pitná |
1.5 l |
Želatina |
60 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Vepřové, husí maso a nožičky, vložíme do studené vody, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a pozvolna vaříme 1 hodinu. Mezitím uvaříme vejce natrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. K masu přidáme kořenovou zeleninu vcelku, nakrájené houby, prolisovaný česnek a papriku a vaříme další 1 hodinu. Vývar scedíme, obrané maso i zeleninu nakrájíme na malé kousky. Do čistého vývaru rozpustíme želatinu a důkladně promícháme. Poté do připravené formy nalijeme asi 1 cm vývaru se želatinou a počkáme, až ztuhne. Poklademe kousky masa, zeleniny a vajec a zalijeme zbytkem vývaru, necháme ztuhnout a vychladit. Podáváme s octem a cibulí nakrájenou na kolečka.