Debrecínská omeleta
Ingredience
Olej rostlinný |
30 ml |
Petržel kudrnka |
30 g |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
4 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
1 dl |
Cibule |
1 ks |
Klobása Dunajská |
100 g |
Paprika zelená |
100 g |
Rajčata |
100 g |
Sádlo vepřové škvařené |
30 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme na malé kousky nakrájenou dunajskou klobásu a papriku, pár minut restujeme a přihodíme pokrájená rajčata. Dusíme, dokud směs nezhoustne.
- Z vajec, vody a soli vyšleháme těsto, ze kterého na oleji osmažíme omeletu z obou stran a ještě na pánvi ji naplníme směsí, přehneme a sesuneme na talíř. Ozdobíme plátkem rajčete a snítkou petrželky.