Debrecínská omeleta

Ingredience


Olej rostlinný 30 ml
Petržel kudrnka 30 g
Rajčata 1 ks
Sůl 4 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 1 dl
Cibule 1 ks
Klobása Dunajská 100 g
Paprika zelená 100 g
Rajčata 100 g
Sádlo vepřové škvařené 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na sádle zpěníme cibuli nadrobno, přidáme na malé kousky nakrájenou dunajskou klobásu a papriku, pár minut restujeme a přihodíme pokrájená rajčata. Dusíme, dokud směs nezhoustne.
  2. Z vajec, vody a soli vyšleháme těsto, ze kterého na oleji osmažíme omeletu z obou stran a ještě na pánvi ji naplníme směsí, přehneme a sesuneme na talíř. Ozdobíme plátkem rajčete a snítkou petrželky.