Hrušková zavařenina s brusinkami
Ingredience
Brandy |
25 ml |
Brusinky sušené |
30 g |
Cukr třtinový |
75 g |
Cukr vanilka |
1 kávová lžička |
Hřebíček mletý |
0.5 kávová lžička |
Hrozinky |
150 g |
Hrušky |
300 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Pomerančová kůra |
2 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
4 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Víno portské |
60 ml |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- V hrnci smícháme portské víno s cukrem a při nízké teplotě necháme cukr rozpustit. Přidáme brusinky, na větší kostky nakrájené hrušky a přivedeme k varu.
- Poté přidáme skořici, zázvor, hřebíček, hrozinky, pomerančovou kůru a šťávu. Na mírném ohni vaříme 30 minut.
- Odstavíme ze sporáku a necháme trochu zchladnout. Poté do směsi přimícháme brandy, vanilkový cukr a med. Ještě chvíli mícháme.
- Takto připravenou směsí naplníme zavařovací sklenice a vzduchotěsně je uzavřeme.