Hrušková zavařenina s brusinkami

Ingredience


Brandy 25 ml
Brusinky sušené 30 g
Cukr třtinový 75 g
Cukr vanilka 1 kávová lžička
Hřebíček mletý 0.5 kávová lžička
Hrozinky 150 g
Hrušky 300 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Pomerančová kůra 2 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 4 polévková lžíce
Skořice mletá 1 kávová lžička
Víno portské 60 ml
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci smícháme portské víno s cukrem a při nízké teplotě necháme cukr rozpustit. Přidáme brusinky, na větší kostky nakrájené hrušky a přivedeme k varu.
  2. Poté přidáme skořici, zázvor, hřebíček, hrozinky, pomerančovou kůru a šťávu. Na mírném ohni vaříme 30 minut.
  3. Odstavíme ze sporáku a necháme trochu zchladnout. Poté do směsi přimícháme brandy, vanilkový cukr a med. Ještě chvíli mícháme.
  4. Takto připravenou směsí naplníme zavařovací sklenice a vzduchotěsně je uzavřeme.