Calzone s ricottou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Mozzarella 60 g
Olivy černé 30 g
Oregano sušené 3 g
Paprika zelená 160 g
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata 250 g
Sůl 5 g
Sýr Ricotta 125 g
Vejce slepičí 1 ks
Žampiony čerstvé 60 g
Cukr krupice 5 g
Droždí 7 g
Mouka polohrubá 500 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Sůl 5 g
Voda pitná 275 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme přísady na těsto. Vymažeme velkou mísu. Těsto vypracujeme pomocí elektrického hnětače.
  2. Vytvoříme kouli a vložíme ji do mísy. Zakryjeme naolejovanou fólií
  3. a necháme na teple kynout, až dvojnásobně nabude.
  4. Těsto přemístíme, rozdělíme na 4 díly. Vyválíme kolečka o průměru 20 cm. Promícháme ricottu, rajčata, mozzarellu, česnek, olivy, houby, zelenou papriku a oregano, okořeníme. Naplníme calzony, okraje dobře smáčkneme.
  5. Dáme na vymazaný plech a v troubě předehřáté na 240 °C pečeme 15 minut.