Calzone s ricottou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Mozzarella |
60 g |
Olivy černé |
30 g |
Oregano sušené |
3 g |
Paprika zelená |
160 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata |
250 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Ricotta |
125 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žampiony čerstvé |
60 g |
Cukr krupice |
5 g |
Droždí |
7 g |
Mouka polohrubá |
500 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
275 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme přísady na těsto. Vymažeme velkou mísu. Těsto vypracujeme pomocí elektrického hnětače.
- Vytvoříme kouli a vložíme ji do mísy. Zakryjeme naolejovanou fólií
- a necháme na teple kynout, až dvojnásobně nabude.
- Těsto přemístíme, rozdělíme na 4 díly. Vyválíme kolečka o průměru 20 cm. Promícháme ricottu, rajčata, mozzarellu, česnek, olivy, houby, zelenou papriku a oregano, okořeníme. Naplníme calzony, okraje dobře smáčkneme.
- Dáme na vymazaný plech a v troubě předehřáté na 240 °C pečeme 15 minut.