Flambované banány
Ingredience
Banány |
4 ks |
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
45 g |
Rum |
60 ml |
Skořice mletá |
5 g |
Zmrzlina vanilková |
300 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo a cukr vložíme do pánve na smažení a mírně zahříváme, až se máslo a cukr rozpustí. Mícháme, aby se máslo spojilo s cukrem, a pak mícháme ještě dalších 5 minut.
- Do karamelové směsi přimícháme skořici a přidáme banány. Smažíme je 3 minuty po každé straně, až jsou horké.
- Na pánvi opatrně ohřejeme rum, sejmeme z hořáku a zapálíme. Hořící rum vlijeme na půlky banánů.
- Když plameny zhasnou, přendáme banány s horkou omáčkou na talíře. Servírujeme s kopečky vanilkové zmrzliny.