Flambované banány

Ingredience


Banány 4 ks
Cukr krupice 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 45 g
Rum 60 ml
Skořice mletá 5 g
Zmrzlina vanilková 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo a cukr vložíme do pánve na smažení a mírně zahříváme, až se máslo a cukr rozpustí. Mícháme, aby se máslo spojilo s cukrem, a pak mícháme ještě dalších 5 minut.
  2. Do karamelové směsi přimícháme skořici a přidáme banány. Smažíme je 3 minuty po každé straně, až jsou horké.
  3. Na pánvi opatrně ohřejeme rum, sejmeme z hořáku a zapálíme. Hořící rum vlijeme na půlky banánů.
  4. Když plameny zhasnou, přendáme banány s horkou omáčkou na talíře. Servírujeme s kopečky vanilkové zmrzliny.