Pařížské lívance

Ingredience


Cukr krupice 60 g
Cukr moučkový 20 g
Džem meruňkový 80 g
Máslo čerstvé 60 g
Mléko polotučné 300 ml
Mouka pšeničná hladká 60 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme máslo s cukrem a ušleháme do pěny. Po částech zašleháme vejce a pak vmícháme mouku. V malé nádobě zahřejeme mléko až skoro k varu. Zamícháme do základu. Vymažeme formu na lívance a rozdělíme těsto stejnoměrně do důlků. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 20 minut, až tvary nabudou a zezlátnou.
  2. Lívance vyklopíme a podáváme je s meruňkovým džemem a cukrem, do každého přeloženého lívance dáme trochu džemu a pocukrujeme.