Pařížské lívance
Ingredience
Cukr krupice |
60 g |
Cukr moučkový |
20 g |
Džem meruňkový |
80 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
300 ml |
Mouka pšeničná hladká |
60 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme máslo s cukrem a ušleháme do pěny. Po částech zašleháme vejce a pak vmícháme mouku. V malé nádobě zahřejeme mléko až skoro k varu. Zamícháme do základu. Vymažeme formu na lívance a rozdělíme těsto stejnoměrně do důlků. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 20 minut, až tvary nabudou a zezlátnou.
- Lívance vyklopíme a podáváme je s meruňkovým džemem a cukrem, do každého přeloženého lívance dáme trochu džemu a pocukrujeme.