Nákyp s citronem
Ingredience
Citronová kůra |
10 g |
Citronová šťáva |
40 ml |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
90 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
175 ml |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse ušleháme máslo, cukr a žloutky do pěny. Přidáme mouku, citronovou šťávu a kůru a všechno smícháme. Postupně přidáme mléko.
- Bílky ušleháme na tuhý sníh. Postupně je lehce vmícháme do citronové hmoty.
- Vymažeme zapékací mísu. Směs nalijeme do mísy a mísu dáme na pekáč. Přidáme tolik vody, aby sahala do poloviny mísy. Pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 160 °C, až je nákyp pružný na dotek.
- Ozdobíme plátky citronu.