Mandlový dort se šlehačkou a višněmi
Ingredience
Cukr moučkový |
140 g |
Cukr vanilka |
140 g |
Kompot višňový |
100 g |
Mandle |
140 g |
Ořechy lískové pražené |
140 g |
Piškoty dětské |
20 g |
Smetana čerstvá ke šlehání |
0.25 l |
Vaječný bílek slepičí |
7 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj polovinu cukru a zbytek vmícháme vařečkou. Přidáme vanilku, najemno strouhané mandle, strouhané ořechy a rozdrobené piškoty.
- Těsto zlehka promícháme, vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut. Hotový dort posypeme vanilkovým cukrem nebo necháme vychladnout a dozdobíme ušlehanou smetanou a zavařenými višněmi.