Mandlový dort s citronovou polevou

Ingredience


Čokoláda hořká 100 g
Cukr moučkový 210 g
Džem rybízový 60 g
Kolonáda Tradiční lázeňské oplatky čokoládové 1 ks
Mandle 140 g
Strouhanka 10 g
Vaječný bílek slepičí 7 ks
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Citrony 1 ks
Cukr moučkový 250 g
Sirup bezinkový 1 kávová lžička
Voda pitná 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj polovinu cukru a zbytek vmícháme vařečkou. Přidáme strouhané mandle, nastrouhanou čokoládu a strouhanku.
  2. Polovinu těsta rozetřeme do vymazané a vysypané formy, na ni položíme neslazenou oplatku, potřeme rybízovým džemem a zalijeme zbytkem těsta. Pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 60 minut.
  3. Hotový dort necháme vychladnout a přelijeme citronovou polevou.
  4. Na polevu svaříme ve vodě cukr se sirupem. Vlijeme na studenou misku, přidáme šťávu vymačkanou z citronu a utřeme. Jakmile cukr začne bělet, přelijeme jím dort a uhladíme.