Kuřecí čtvrtky na rozmarýnu

Kuřecí čtvrtky na rozmarýnu - obrázek

Ingredience


Kuřecí čtvrtky 600 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné, omyté a osušené kuřecí čtvrtky osolíme, opepříme a urovnáme do pekáče. Přilijeme tolik vývaru, aby sahal do poloviny výšky kuřecího masa. Na každou čtvrtku položíme lžíci másla a maso posypeme rozmarýnem.
  2. Pokrm pečeme pod pokličkou v silně vyhřáté troubě 30 minut. Potom pokličku odstraníme a dopékáme ve středně vyhřáté troubě ještě 15-20 minut. Podle potřeby přilijeme vývar.
  3. Vhodnou přílohou jsou pečené nebo vařené brambory.