Kuřecí čtvrtky na rozmarýnu
Ingredience
Kuřecí čtvrtky |
600 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné, omyté a osušené kuřecí čtvrtky osolíme, opepříme a urovnáme do pekáče. Přilijeme tolik vývaru, aby sahal do poloviny výšky kuřecího masa. Na každou čtvrtku položíme lžíci másla a maso posypeme rozmarýnem.
- Pokrm pečeme pod pokličkou v silně vyhřáté troubě 30 minut. Potom pokličku odstraníme a dopékáme ve středně vyhřáté troubě ještě 15-20 minut. Podle potřeby přilijeme vývar.
- Vhodnou přílohou jsou pečené nebo vařené brambory.