Vařené artyčoky s dresinkem
Ingredience
Artyčoky |
4 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 špetka |
Kapary sterilované |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
6 polévková lžíce |
Olej stolní |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Artyčoky očistíme, omyjeme a necháme okapat. Při mírné teplotě asi 20min povaříme v osolené vodě s trochou citronové šťávy.
- Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nadrobno nasekáme. Šalotky oloupeme, nakrájíme na kostičky, petrželku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno.
- Připravíme dresink. Smícháme ocet se solí, pepřem a cukrem. Postupně zašleháme olej, přidáme vejce, petrželku, šalotku a kapary.
- Uvařené artyčoky podáváme přelité dresinkem.