Vařené artyčoky s dresinkem

Ingredience


Artyčoky 4 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr krupice 1 špetka
Kapary sterilované 1 polévková lžíce
Ocet vinný 6 polévková lžíce
Olej stolní 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Šalotka 2 ks
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Artyčoky očistíme, omyjeme a necháme okapat. Při mírné teplotě asi 20min povaříme v osolené vodě s trochou citronové šťávy.
  2. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nadrobno nasekáme. Šalotky oloupeme, nakrájíme na kostičky, petrželku omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno.
  3. Připravíme dresink. Smícháme ocet se solí, pepřem a cukrem. Postupně zašleháme olej, přidáme vejce, petrželku, šalotku a kapary.
  4. Uvařené artyčoky podáváme přelité dresinkem.