Kuře s rajčatovou omáčkou

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Kečup 3 polévková lžíce
Kuře 1200 g
Máslo čerstvé 80 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Rajčata 800 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 60 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné, omyté a osušené kuře osolíme a vložíme do pekáče na rozpuštěné máslo. Pečeme ve středně vyhřáté troubě za občasného polévání vypečenou šťávou a podlévání horkou vodou.
  2. Rajčata krátce povaříme ve vroucí vodě a prolisujeme je do kastrolu s rozehřátým olejem. Přidáme prolisovaný česnek, sůl a za stálého míchání zvolna vaříme 10 minut. Potom přidáme kečup, oregano a cukr.
  3. Téměř měkké kuře rozčtvrtíme, do pekáče přilijeme rajčatovou omáčku a společně dopékáme ještě 15 minut.
  4. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.