Kuře s rajčatovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Kečup |
3 polévková lžíce |
Kuře |
1200 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 kávová lžička |
Rajčata |
800 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
60 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné, omyté a osušené kuře osolíme a vložíme do pekáče na rozpuštěné máslo. Pečeme ve středně vyhřáté troubě za občasného polévání vypečenou šťávou a podlévání horkou vodou.
- Rajčata krátce povaříme ve vroucí vodě a prolisujeme je do kastrolu s rozehřátým olejem. Přidáme prolisovaný česnek, sůl a za stálého míchání zvolna vaříme 10 minut. Potom přidáme kečup, oregano a cukr.
- Téměř měkké kuře rozčtvrtíme, do pekáče přilijeme rajčatovou omáčku a společně dopékáme ještě 15 minut.
- Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.