Brynzová polévka s drobením a sladkou smetanou
Ingredience
Kmín celý |
4 g |
Kopr čerstvý |
10 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
20 ml |
Mouka pšeničná hrubá |
100 g |
Pažitka |
10 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
120 ml |
Sůl |
8 g |
Sýr Brynza |
120 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do misky rozklepneme vejce, přilijeme mléko a postupně přimícháváme hrubou mouku. Vznikne hladké těsto, které necháme pár minut odležet.
- Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, okmínujeme, přivedeme k varu, vezmeme těsto a přes hrubé struhadlo strouháme drobení rovnou do vroucí vody. Promícháme, přisypeme rozdrobenou brynzu, přidáme máslo, povaříme, nakonec přilijeme sladkou smetanu, přidáme posekaný kopr a pažitku. Necháme projít varem a odstavíme.
- Polévku nalijeme do talířů a podáváme ji horkou.