Brynzová polévka s drobením a sladkou smetanou

Ingredience


Kmín celý 4 g
Kopr čerstvý 10 g
Máslo čerstvé 60 g
Mléko polotučné 20 ml
Mouka pšeničná hrubá 100 g
Pažitka 10 g
Smetana 16% (pochoutková) 120 ml
Sůl 8 g
Sýr Brynza 120 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky rozklepneme vejce, přilijeme mléko a postupně přimícháváme hrubou mouku. Vznikne hladké těsto, které necháme pár minut odležet.
  2. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, okmínujeme, přivedeme k varu, vezmeme těsto a přes hrubé struhadlo strouháme drobení rovnou do vroucí vody. Promícháme, přisypeme rozdrobenou brynzu, přidáme máslo, povaříme, nakonec přilijeme sladkou smetanu, přidáme posekaný kopr a pažitku. Necháme projít varem a odstavíme.
  3. Polévku nalijeme do talířů a podáváme ji horkou.