Obalované kuře pečené v alobalu

Ingredience


Kuře 1200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 3 ks
Voda pitná 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné, omyté a osušené kuře naporcujeme. V misce smícháme hladkou mouku, bílky, strouhanku, sůl a trochu vody. Maso ve směsi obalíme a položíme na čtverce alobalu potřené olejem. Alobal dobře uzavřeme a balíčky položíme na plech.
  2. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 20 minut, potom snížíme příkon tepla a ve středně vyhřáté troubě dopékáme ještě 15-20 minut. Chvíli před dopečením alobal rozevřeme, aby se maso opeklo.
  3. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené hranolky.