Kuřecí prsíčka na kmíně
Ingredience
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Kuřecí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a po okrajích několikrát nařízneme. Maso osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
- V kastrole rozehřejeme větší část másla a plátky na něm po obou stranách opečeme. Podlijeme trochou vody a chvíli podusíme. Přikryjeme pokličkou a ve středně vyhřáté troubě dusíme doměkka.
- Před koncem dušení maso poklademe zbylým máslem, odstraníme pokličku a plátky dopečeme dozlatova.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s vařenou rýží.