Brynzová polévka pikantní
Ingredience
Chléb konzumní |
60 g |
Cibule |
60 g |
Paprika mletá pálivá |
1 špetka |
Paprika mletá sladká |
5 g |
Sůl |
8 g |
Sýr Brynza |
60 g |
Voda pitná |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Starší chléb nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky.
- Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme rozdrobenou pálivou brynzu, přidáme špetku pálivé papriky, mletou sladkou papriku, kroužky cibule, povaříme a odstavíme. Do talíře rozdělíme kostičky chleba a zalijeme horkou polévkou.
- Konzumujeme ihned, dokud se chléb úplně nerozmočí.