Polévka oštiepková

Ingredience


Chléb pšeničný (bílý) 160 g
Cibule 120 g
Hovězí vývar základní 1200 ml
Máslo čerstvé 20 g
Olej slunečnicový 30 ml
Sůl 8 g
Sýr Oštiepok 160 g
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, starší chléb na kostičky, oštiepok nastrouháme.
  2. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli a osmažíme dozlatova. Zalijeme vývarem, osolíme a povaříme. V pánvi na másle orestujeme chléb a odstavíme.
  3. Do hlubokých talířu nasypeme kostičky chleba, strouhaný oštíepok a přidáme po jednom žloutku. Zalijeme horkou polévkou a ihned podáváme.
  4. Každý strávník si polévku promíchá sám.