Polévka oštiepková
Ingredience
Chléb pšeničný (bílý) |
160 g |
Cibule |
120 g |
Hovězí vývar základní |
1200 ml |
Máslo čerstvé |
20 g |
Olej slunečnicový |
30 ml |
Sůl |
8 g |
Sýr Oštiepok |
160 g |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme nadrobno, starší chléb na kostičky, oštiepok nastrouháme.
- V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli a osmažíme dozlatova. Zalijeme vývarem, osolíme a povaříme. V pánvi na másle orestujeme chléb a odstavíme.
- Do hlubokých talířu nasypeme kostičky chleba, strouhaný oštíepok a přidáme po jednom žloutku. Zalijeme horkou polévkou a ihned podáváme.
- Každý strávník si polévku promíchá sám.