Bílý mandlový dort s čokoládovou polevou
Ingredience
Citrony |
0.5 ks |
Cukr vanilka |
250 g |
Mandle |
300 g |
Mandle natural |
20 g |
Poleva čokoládová |
150 g |
Strouhanka |
60 g |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
5 ks |
Vejce slepičí |
5 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
Strouhanka |
30 g |
-
Doba přípravy: 70 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- V míse smícháme cukr, vejce, žloutky, citronu nastrouhanou kůru a strouhanku a třeme cca 15 minut. Poté přidáme mleté mandle, neloupané, mleté hořké natural mandle a těsto třeme dalších cca 45 minut. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- Těsto rozetřeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 60 minut. Hotový dort necháme vychladnout, přelijeme čokoládovou polevou a podáváme.