Štika v bramboráku
Ingredience
Brambory |
4 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Majoránka |
1 špetka |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
200 ml |
Štika obecná |
600 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Omyté a osušené porce štiky pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet.
- Oloupané brambory jemně nastrouháme a v míse smícháme s vejcem, majoránkou, prolisovaným česnekem, mlékem, hrubou moukou a solí. Vypracujeme husté těsto.
- Porce štiky nakrájíme na stejné kousky, osolíme, obalíme v hladké mouce a bramborákovém těstu.
- Smažíme po obou stranách na pánvi na rozehřátém oleji.
- Můžeme podávat se zeleninovým salátem.