Štika v bramboráku

Ingredience


Brambory 4 ks
Česnek 4 stroužek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Majoránka 1 špetka
Mléko polotučné 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 200 ml
Štika obecná 600 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené porce štiky pokapeme citronovou šťávou a necháme asi 30 minut odležet.
  2. Oloupané brambory jemně nastrouháme a v míse smícháme s vejcem, majoránkou, prolisovaným česnekem, mlékem, hrubou moukou a solí. Vypracujeme husté těsto.
  3. Porce štiky nakrájíme na stejné kousky, osolíme, obalíme v hladké mouce a bramborákovém těstu.
  4. Smažíme po obou stranách na pánvi na rozehřátém oleji.
  5. Můžeme podávat se zeleninovým salátem.