Avokádové gazpacho

Ingredience


Avokádo 2 ks
Česnek 1 ks
Citrony 1 ks
Okurka salátová 1 ks
Paprika červená 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Pažitka 10 g
Pepř černý mletý 1 g
Rajčata 2 ks
Sůl 1 g
Vývar zeleninový 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Citrónovou kůru a pokrájená avokáda dáme do mixéru. Přilijeme k nim citrónovou šťávu společně se zeleninovým vývarem a mixujeme, dokud nevytvoříme hladký krém. Pak z mixéru přelijeme do větší mísy a odstavíme.
  2. Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme. Následně je rozkrojíme, odstraníme semínka a pokrájíme na drobné kostičky. Papriky také rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kousky. Podobně na kostičky rozporcujeme i okurku. Několik kostiček z rajčat a okurky schováme, použijeme je nakonec na ozdobení hotové polévky. Nakrájená rajčata, papriky i okurku vložíme do mixéru, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný stroužek česneku a rozmixujeme také dohladka.
  3. Rajčatovo-okurkovo-paprikovou rozmixovanou směs nyní vyklopíme z mixéru k již připravenému avokádovému pyré. Obě směsi promícháme dohromady. Mísu s připravenou polévkou potom přikryjeme poklicí a necháme v ledničce alespoň hodinu vychladnout. Než budeme servírovat na stůl, posypeme jednotlivé porce polévky pažitkou a zbylými okurkovými a rajčatovými kostičkami.