Avokádové gazpacho
Ingredience
Avokádo |
2 ks |
Česnek |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Okurka salátová |
1 ks |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Pažitka |
10 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 g |
Vývar zeleninový |
750 ml |
-
Doba přípravy: 75 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Citrónovou kůru a pokrájená avokáda dáme do mixéru. Přilijeme k nim citrónovou šťávu společně se zeleninovým vývarem a mixujeme, dokud nevytvoříme hladký krém. Pak z mixéru přelijeme do větší mísy a odstavíme.
- Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme. Následně je rozkrojíme, odstraníme semínka a pokrájíme na drobné kostičky. Papriky také rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kousky. Podobně na kostičky rozporcujeme i okurku. Několik kostiček z rajčat a okurky schováme, použijeme je nakonec na ozdobení hotové polévky. Nakrájená rajčata, papriky i okurku vložíme do mixéru, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný stroužek česneku a rozmixujeme také dohladka.
- Rajčatovo-okurkovo-paprikovou rozmixovanou směs nyní vyklopíme z mixéru k již připravenému avokádovému pyré. Obě směsi promícháme dohromady. Mísu s připravenou polévkou potom přikryjeme poklicí a necháme v ledničce alespoň hodinu vychladnout. Než budeme servírovat na stůl, posypeme jednotlivé porce polévky pažitkou a zbylými okurkovými a rajčatovými kostičkami.