Vermutová omáčka
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Bazalka |
0.5 ks |
Cibulka jarní |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
200 ml |
Martini bianco |
200 ml |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Omáčka hnědá univerzální (UHO) |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
0.5 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozehřejeme máslo a rozškvaříme na něm na nudličky nakrájenou slaninu. Přidáme nasekanou cibuli a podusíme.
- Poté vmícháme na kostičky nakrájenou mrkev a ještě krátce podusíme. Přilijeme vermut a vývar a zvolna asi 15min provaříme.
- Vmícháme nasekané bylinky, zahustíme základní hnědou omáčkou, ochutíme solí a pepřem.
- Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k čekance.