Vermutová omáčka

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Bazalka 0.5 ks
Cibulka jarní 1 ks
Hovězí vývar základní 200 ml
Martini bianco 200 ml
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Omáčka hnědá univerzální (UHO) 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 0.5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozehřejeme máslo a rozškvaříme na něm na nudličky nakrájenou slaninu. Přidáme nasekanou cibuli a podusíme.
  2. Poté vmícháme na kostičky nakrájenou mrkev a ještě krátce podusíme. Přilijeme vermut a vývar a zvolna asi 15min provaříme.
  3. Vmícháme nasekané bylinky, zahustíme základní hnědou omáčkou, ochutíme solí a pepřem.
  4. Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k čekance.