Dušený celer s rajčaty
Ingredience
Adžika |
1 kávová lžička |
Celer bulvový |
2 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
Vývar zeleninový |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Celer oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme v mírně osolené vodě.
- Plátky měkkého, okapaného celeru rozložíme do zapékací mísy na rozpuštěné máslo, posypeme nasekanou petrželkou a adžikou. Pokryjeme spařenými, oloupanými a na plátky nakrájenými rajčaty, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
- Vhodnou přílohou je rýže.