Dušený celer s rajčaty

Ingredience


Adžika 1 kávová lžička
Celer bulvový 2 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
Vývar zeleninový 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Celer oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme v mírně osolené vodě.
  2. Plátky měkkého, okapaného celeru rozložíme do zapékací mísy na rozpuštěné máslo, posypeme nasekanou petrželkou a adžikou. Pokryjeme spařenými, oloupanými a na plátky nakrájenými rajčaty, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
  3. Vhodnou přílohou je rýže.