Spaghetti alla Carbornara

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Česnek 1 stroužek
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Špagety 400 g
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 100 g
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 40 g
Sýr Parmezán 40 g
Vejce slepičí 3 ks
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 40 g
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si česnek a slaninu. Stroužek česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno nebo prolisujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi na rozpáleném másle. Poté přidáme česnek a vše smažíme zhruba další 3 minuty.
  2. Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu. Uvařené scedíme a necháme okapat. Poté špagety přidáme ke slanině a vše promícháme.
  3. Na jemném struhadle nastrouháme sýry parmezán a pecorino. Připravíme si šunku, kterou nakrájíme na kostičky. Rozšleháme vejce, přidáme smetanu a poloviční množství nadrobno nastrouhaných sýrů. Směs osolíme a opepříme dle chuti. Přidáme nakrájenou šunku a vše přimícháme ke špagetám. Těstoviny důkladně promícháme až do částečného sražení vajec.
  4. Dokončené těstoviny naporcujeme na talíře, posypeme zbylým sýrem a můžeme podávat.