Spaghetti alla Carbornara
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Česnek |
1 stroužek |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Špagety |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
40 g |
Sýr Parmezán |
40 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
40 g |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 18 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si česnek a slaninu. Stroužek česneku oloupeme a nakrájíme nadrobno nebo prolisujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi na rozpáleném másle. Poté přidáme česnek a vše smažíme zhruba další 3 minuty.
- Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu. Uvařené scedíme a necháme okapat. Poté špagety přidáme ke slanině a vše promícháme.
- Na jemném struhadle nastrouháme sýry parmezán a pecorino. Připravíme si šunku, kterou nakrájíme na kostičky. Rozšleháme vejce, přidáme smetanu a poloviční množství nadrobno nastrouhaných sýrů. Směs osolíme a opepříme dle chuti. Přidáme nakrájenou šunku a vše přimícháme ke špagetám. Těstoviny důkladně promícháme až do částečného sražení vajec.
- Dokončené těstoviny naporcujeme na talíře, posypeme zbylým sýrem a můžeme podávat.