Pražský dort se šlehačkou

Ingredience


Cukr moučkový 500 g
Marmeláda malinová 300 g
Máslo čerstvé 500 g
Mouka pšeničná hrubá 500 g
Pomeranče 0.25 ks
Smetana čerstvá ke šlehání 0.25 l
Vejce slepičí 15 ks
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Citrony 1 ks
Cukr moučkový 500 g
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mouku s cukrem a strouhanou pomerančovou kůrou. Přidáme pět žloutků a utřeme. Poté vmícháme deset celých vajec, znovu utřeme, po kapkách vlijeme rozpuštěné, prochladlé máslo a zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z pěti bílků.
  2. Těstem naplníme tři formy různé velikosti, které vymažeme máslem a vysypeme moukou. Složíme je na plech a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
  3. Hotové dorty vyklopíme, necháme vychladnout, potřeme marmeládou a bílou polevou a necháme oschnout. Složíme na sebe, dozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme.
  4. Polevu umícháme z cukru, šťávy vymačkané z citronu a vroucí vody dle potřeby.