Bábovka šlehačková
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr krupice |
150 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Hrozinky |
2 polévková lžíce |
Kokos - mletý (Kopra) |
1 hrst |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Mouka polohrubá |
250 g |
Ořechy vlašské |
80 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vymažeme tukem formu a vysypeme kokosem.
- Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
- V druhé míse ušleháme žloutky s cukrem, přidáme prosátou mouku, půl kypřícího prášku, vanilkový cukr, ořechy, šlehačku, citronovou kůru, rozinky a vše promícháme.
- Přidáváme postupně tuhý sníh, zpracujeme ho do těsta, vlijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě 45 minut na 180 stupňů.