Bábovka šlehačková

Bábovka šlehačková - obrázek

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr krupice 150 g
Cukr vanilka 1 ks
Hrozinky 2 polévková lžíce
Kokos - mletý (Kopra) 1 hrst
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Mouka polohrubá 250 g
Ořechy vlašské 80 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 1 špetka
Tuk 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vymažeme tukem formu a vysypeme kokosem.
  2. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
  3. V druhé míse ušleháme žloutky s cukrem, přidáme prosátou mouku, půl kypřícího prášku, vanilkový cukr, ořechy, šlehačku, citronovou kůru, rozinky a vše promícháme.
  4. Přidáváme postupně tuhý sníh, zpracujeme ho do těsta, vlijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě 45 minut na 180 stupňů.