Pomazánka s mrkví a červenou řepou

Ingredience


Červená řepa 200 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Jogurt bílý 150 g
Křen 50 g
Mrkev kořen 100 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červenou řepu a mrkev očistíme a v hrnci s osolenou vodou uvaříme, scedíme a vychladlou oloupeme. Do mísy na jemném struhadle nastrouháme řepu a mrkev, zamícháme, přimícháme jogurt, nasekanou petrželovou nať, jemně nastrouhaný křen, jemně nastrouhanou cibuli, přilijeme olej, promícháme, podle chuti přisolíme, zakapeme citrónovou šťávou, necháme přibližně 60 minut odležet a můžeme servírovat.