Kořeněný salát s pohankovými nudlemi a hovězím masem

Ingredience


Hovězí maso zadní 100 g
Nudle pohankové 500 g
Voda pitná 3 l
Česnek 1.3 g
Cibulka jarní 2.8 g
Cukr krupice 10 g
Hrušky 100 g
Ocet vinný 7.5 ml
Okurka salátová 50 g
Omáčka sójová 9 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Ředkev 100 g
Sůl 8 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1.5 l
Česnek 1.3 g
Cibule 30 g
Cukr krupice 3 polévková lžíce
Hrušky 220 g
Ocet vinný 90 ml
Paprika červená 20 g
Paprika mletá sladká 10 g
Sůl 18 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso opláchneme, osušíme v utěrce a nakrájené na kousky ochutíme v kořenící omáčce č. 1. Na rozehřátém tuku orestujeme kousky masa ochucené kořenící omáčkou. Nudle uvaříme ve vroucí vodě a propláchneme je pod tekoucí studenou vodou, vytvarujeme do tvaru hnízda a necháme je okapat. Okapané, vytvarované nudle naaranžujeme do misek nebo do talířů, na nudle upravíme připravené poloviny vajec, na poloviny vajec rozdělíme kousky masa orestované v paprikové kořenící omáčce. Potom na porce rozdělíme připravenou kořenící omáčku z okurky a ředkve a nakonec ozdobíme poce plátky hrušky máčené v cukru. Tento pokrm servírujeme jako hlavní chod studený.
  2. Kořenící omáčka 1.:
  3. Kapiovou papriku očistíme a nakrájíme ji na malé kousky, které umeleme v mixéru nahrubo. Čěsnek oloupeme a utřeme. Umletou papriku a utřený česnek smícháme s octem, cukrem a tuto směs ochutíme mletou paprikou.
  4. Kořenící omáčka 2.:
  5. Okurku očistíme a podélně rozkrojíme. Podélné poloviny okurky rozkrájíme na tenké úhlopříčné plátky,které 20 minut marinujeme ve slané vodě. Potom plátky z vody vyjmeme a osušíme je v utěrce. Ředkev oloupeme, nakrájíme na jemné plátky a ty chvíli marinujeme v octě, ve kterém jsme rozmíchali cukr a sůl. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, která promícháme s octem a do této směsi vmícháme druhou polovinu hruškových plátků a směs necháme chvíli marinovat. Nakonec smícháme připravené kousky okurky, ředkve a hrušky.