Toskánský chléb

Ingredience


Droždí 3 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká 550 ml
Voda pitná 450 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme kvásek: Do mísy nasypeme 3lžičky droždí a zalijeme 150ml vlažné vody. Necháme chvíli ve vodě rozpouštět. Pak přidáme 150g mouky, zakryjeme a necháme půl dne kvasit v chladném prostředí. Poté co máme kvásek, můžeme připravit těsto. Do mísy nasypeme 400g mouky, přidáme 300ml vody a kvásek. Vše pořádně zamícháme, aby vzniklo vlhké, ale zároveň pevné těsto.
  2. Mísu pak zakryjeme a dáme opět na půl hodiny na chladné místo kynout. Těsto následně vyklopíme na pracovní stůl a alespoň deset minut hněteme. Potom těsto rozdělíme na dvě poloviny a vytvoříme z něj kulaté bochníky. Ty dáme na plech a 35 minut pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů.