Knedlíčková polévka čirá
Ingredience
Česnek |
20 g |
Cibulka jarní |
50 g |
Fazole |
200 g |
Hovězí maso zadní |
300 g |
Kapusta růžičková |
200 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
153 g |
Olej stolní |
13 ml |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
10 g |
Sýr sójový - Tofu |
160 g |
Voda pitná |
3.5 l |
Zelí Kimči |
160 g |
Česnek |
6 g |
Cibulka jarní |
5.5 g |
Ocet vinný |
5 ml |
Sůl |
9 g |
Omáčka sójová |
32 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 140 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Opláchnuté maso přivedeme k varu v hrnci s vodou a na mírném plameni ho vaříme dále 30 minut. Po této době přidáme k masu oloupanou cibuli a česnek a vaříme dalších 20 minut. Potom masový vývar odstavíme z ohně a zcedíme ho přes utěrku. Z mouky, vody a špetky soli uhněteme těsto, které zabalíme do vlhké utěrky a necháme ho 30 minut odpočinout. Zelné kimči očistíme, vyřízneme košťál a nasekáme ho najemno. Z nasekaného kimči vymačkáme šťávu. Sýr Tofu rozmačkáme v utěrce. Růžičkovou kapustu očistíme a opláchneme. Na pánvi usmažíme nerozmíchaná vejce tak, aby byl zachován oválný tvar žloutků a bílků. Usmažená vejce nakrájíme na kosočtverce. Sójový ocet smícháme s vodou a octem.
- Prosolené fazolové klíčky povaříme 2 minuty v páře, nasekáme je na kousky a vymačkáme z nich vodu mnutím v utěrce. Uvařené maso nakrájíme na jemné kousky a smícháme ho s kousky zelného kimči, sýrem Tofu a vařenými fazolovými klíčky a tuto směs dochutíme kořením. Odpočaté těsto rozválíme a vykrájíme z něj kulaté placičky asi o průměru 8 cm. Na tyto placičky rozdělíme připravenou směs masa a zeleniny a přehnutím napůl z nich uděláme knedlíčky. Upevníme jejich okraje, aby při jejich vaření nevypadla náplň. Tyto knedlíčky potom dáme vařit do vývaru z masa. Když knedlíčky ve vývaru vyplavou na povrch, vaříme je další 4 minuty na mírnějším ohni. Hotový vývar nalijeme do misek nebo talířů, ozdobíme ho vaječnými nudlemi, sekanou petrželkou a zalijeme sójovým octem. Polévku podáváme teplou.