Knedlíčková polévka čirá

Ingredience


Česnek 20 g
Cibulka jarní 50 g
Fazole 200 g
Hovězí maso zadní 300 g
Kapusta růžičková 200 g
Mouka pšeničná hladká T 650 153 g
Olej stolní 13 ml
Petržel - nať 10 g
Sůl 10 g
Sýr sójový - Tofu 160 g
Voda pitná 3.5 l
Zelí Kimči 160 g
Česnek 6 g
Cibulka jarní 5.5 g
Ocet vinný 5 ml
Sůl 9 g
Omáčka sójová 32 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Opláchnuté maso přivedeme k varu v hrnci s vodou a na mírném plameni ho vaříme dále 30 minut. Po této době přidáme k masu oloupanou cibuli a česnek a vaříme dalších 20 minut. Potom masový vývar odstavíme z ohně a zcedíme ho přes utěrku. Z mouky, vody a špetky soli uhněteme těsto, které zabalíme do vlhké utěrky a necháme ho 30 minut odpočinout. Zelné kimči očistíme, vyřízneme košťál a nasekáme ho najemno. Z nasekaného kimči vymačkáme šťávu. Sýr Tofu rozmačkáme v utěrce. Růžičkovou kapustu očistíme a opláchneme. Na pánvi usmažíme nerozmíchaná vejce tak, aby byl zachován oválný tvar žloutků a bílků. Usmažená vejce nakrájíme na kosočtverce. Sójový ocet smícháme s vodou a octem.
  2. Prosolené fazolové klíčky povaříme 2 minuty v páře, nasekáme je na kousky a vymačkáme z nich vodu mnutím v utěrce. Uvařené maso nakrájíme na jemné kousky a smícháme ho s kousky zelného kimči, sýrem Tofu a vařenými fazolovými klíčky a tuto směs dochutíme kořením. Odpočaté těsto rozválíme a vykrájíme z něj kulaté placičky asi o průměru 8 cm. Na tyto placičky rozdělíme připravenou směs masa a zeleniny a přehnutím napůl z nich uděláme knedlíčky. Upevníme jejich okraje, aby při jejich vaření nevypadla náplň. Tyto knedlíčky potom dáme vařit do vývaru z masa. Když knedlíčky ve vývaru vyplavou na povrch, vaříme je další 4 minuty na mírnějším ohni. Hotový vývar nalijeme do misek nebo talířů, ozdobíme ho vaječnými nudlemi, sekanou petrželkou a zalijeme sójovým octem. Polévku podáváme teplou.