Salát z červené řepy s ořechy

Ingredience


Bobkový list 10 g
Červená řepa 200 g
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Hořčice staroanglická 1 polévková lžíce
Kmín celý 10 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Ořechy vlašské 50 g
Pepř černý celý 5 g
Pepř černý mletý 30 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno červené 0.5 l
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vodu v hrnci osolíme, přilijeme ocet, vložíme umytou červenou řepu a uvaříme doměkka.
  2. Uvařenou řepu scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostky, které naskládáme do misky. Přidáme ještě nastrouhaný křen, hořčici, nasekané vlašské ořechy, posypeme kmínem a dobře promícháme.
  3. V menším hrnci zahřejeme víno, pepř, bobkový list, cukr a zalijeme suroviny, které máme připravené v misce. Misku přiklopíme a salát necháme celou noc marinovat.