Houbová polévka s telecím masem
Ingredience
Halušky slovenské |
100 g |
Houby čerstvé |
200 g |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Olej rostlinný |
40 g |
Pažitka |
15 g |
Sůl |
5 g |
Telecí kýta |
200 g |
Voda pitná |
1200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme mouku a usmažíme středně hnědou jíšku. Omyté houby nakrájíme na plátky, maso na malé kostičky a přidáme k jíšce. Promícháme, zalijeme vodou, osolíme a vaříme přibližně 30 minut.
- Nakonec přimícháme halušky a dovaříme.
- Polévku nalijeme do hlubokých talířů, ozdobíme posekanou pažitkou a podáváme horkou.