Fazolová polévka s klobásou a bramborami
Ingredience
Brambory |
120 g |
Celer bulvový |
30 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
40 g |
Fazole |
120 g |
Hovězí vývar základní |
1200 g |
Klobása uzená |
200 g |
Mrkev kořen |
30 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Petržel kořen |
30 g |
Pórek |
80 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí vývar podle chuti osolíme, opepříme, trochu přihřejeme, nasypeme do něj fazole a necháme máčet přes noc.
- Fazole přivedeme k varu, přidáme na kostky nakrájené brambory a vaříme doměkka. Brambory by se měly rozvařit.
- Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev s petrželí na kolečka, celer na kostičky, klobásu na plátky, pórek nasekáme najemno, česnek prolisujeme.
- V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, mrkev, celer, petržel, česnek, posypeme mletou paprikou a osmahneme. Přidáme do polévky, přisypeme plátky klobásy a dovaříme.
- V talířích porce polévky posypeme nasekaným pórkem.