Fazolová polévka s klobásou a bramborami

Ingredience


Brambory 120 g
Celer bulvový 30 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 40 g
Fazole 120 g
Hovězí vývar základní 1200 g
Klobása uzená 200 g
Mrkev kořen 30 g
Olej rostlinný 30 ml
Paprika mletá sladká 10 g
Pepř černý mletý 2 g
Petržel kořen 30 g
Pórek 80 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí vývar podle chuti osolíme, opepříme, trochu přihřejeme, nasypeme do něj fazole a necháme máčet přes noc.
  2. Fazole přivedeme k varu, přidáme na kostky nakrájené brambory a vaříme doměkka. Brambory by se měly rozvařit.
  3. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev s petrželí na kolečka, celer na kostičky, klobásu na plátky, pórek nasekáme najemno, česnek prolisujeme.
  4. V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, mrkev, celer, petržel, česnek, posypeme mletou paprikou a osmahneme. Přidáme do polévky, přisypeme plátky klobásy a dovaříme.
  5. V talířích porce polévky posypeme nasekaným pórkem.