Přírodní plněné řízky z divočáka se smrži a špenátem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kančí maso |
500 g |
Máslo bylinkové |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
5 polévková lžíce |
Pepř bílý |
0.5 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pivo tmavé 12% 4,0% obj. |
0.5 dl |
Pórek |
1 ks |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Smrže čerstvé |
200 g |
Špenát listový čerstvý |
50 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
0.5 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso ze hřbetu divočáka očistíme od blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme řízky přes vlákno, silné 1-5 - 2 cm. Každý řízek ostrým nožem rozřízneme z boku tak, že utvoříme kapsu. Všechny kapsy potřeme uvnitř bylinkovým máslem.
- Čerstvé smrže očistíme, omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Špenátové listy omyjeme a spaříme v 0,5 litru vařící vody. Pak je necháme okapat a pokrájíme na proužky. Malý pórek s cibulí očistíme, omyjeme, cibuli pokrájíme nadrobno, pórek pokrájíme na tenké proužky. Čerstvý rozmarýn omyjeme, lístky otrháme a pokrájíme. Česnek očistíme a drobně posekáme.
- V pánvi rozpálíme máslo (1 lžíce) s 2 lžícemi oleje, na kterém zpěníme cibuli s česnekem, přidáme houby, pórek, promícháme a smažíme 2 minuty. Přimícháme špenát, rozmarýn, směs stále smažíme a mícháme. Ochutíme solí (1 lžička) a bílým pepřem. Když se houby se zeleninou vydusí z vlastní šťávy (5-7 minut), pánev odstavíme z plotny a necháme chvíli vychladnout.
- Směs rozdělíme na 4 díly, naplníme kapsy řízků a uzavřeme párátky. Řízky osolíme, posypeme čerstvě mletým černým pepřem (1-1,5 lžičky) a obalíme je v hladké mouce.
- Ve větší pánvi rozpálíme máslo s olejem. Řízky restujeme z každé strany dozlatova přibližně 2-3 minuty z každé strany. K řízkům přilijeme 0,5 dl černého piva, ve kterém řízky smažíme ještě 1 minutu.