Přírodní plněné řízky z divočáka se smrži a špenátem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kančí maso 500 g
Máslo bylinkové 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 5 polévková lžíce
Pepř bílý 0.5 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pivo tmavé 12% 4,0% obj. 0.5 dl
Pórek 1 ks
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Smrže čerstvé 200 g
Špenát listový čerstvý 50 g
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 0.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso ze hřbetu divočáka očistíme od blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme řízky přes vlákno, silné 1-5 - 2 cm. Každý řízek ostrým nožem rozřízneme z boku tak, že utvoříme kapsu. Všechny kapsy potřeme uvnitř bylinkovým máslem.
  2. Čerstvé smrže očistíme, omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Špenátové listy omyjeme a spaříme v 0,5 litru vařící vody. Pak je necháme okapat a pokrájíme na proužky. Malý pórek s cibulí očistíme, omyjeme, cibuli pokrájíme nadrobno, pórek pokrájíme na tenké proužky. Čerstvý rozmarýn omyjeme, lístky otrháme a pokrájíme. Česnek očistíme a drobně posekáme.
  3. V pánvi rozpálíme máslo (1 lžíce) s 2 lžícemi oleje, na kterém zpěníme cibuli s česnekem, přidáme houby, pórek, promícháme a smažíme 2 minuty. Přimícháme špenát, rozmarýn, směs stále smažíme a mícháme. Ochutíme solí (1 lžička) a bílým pepřem. Když se houby se zeleninou vydusí z vlastní šťávy (5-7 minut), pánev odstavíme z plotny a necháme chvíli vychladnout.
  4. Směs rozdělíme na 4 díly, naplníme kapsy řízků a uzavřeme párátky. Řízky osolíme, posypeme čerstvě mletým černým pepřem (1-1,5 lžičky) a obalíme je v hladké mouce.
  5. Ve větší pánvi rozpálíme máslo s olejem. Řízky restujeme z každé strany dozlatova přibližně 2-3 minuty z každé strany. K řízkům přilijeme 0,5 dl černého piva, ve kterém řízky smažíme ještě 1 minutu.