Opečený italský chleba & topinky z bílého pečiva

Ingredience


Balsamico ocet 1 kávová lžička
Bazalka 1 hrst
Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Chléb italský 500 g
Fazole cannellini 400 g
Hrášek mražený 250 g
Hrušky 1 ks
Mozzarella 150 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 3 dl
Olej olivový extra panenský 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata soudková 4 ks
Rozmarýn čerstvý 1 kávová lžička
Rukola 1 hrst
Sůl 1 kávová lžička
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 80 g
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájený italský chleba slabě potřeme olivovým olejem a opečeme v toustovači nebo rozpálené troubě, potřené crostini opečeme na pánvi. Obojí podáváme s připravenými směsmi.
  2. Opečený chleba poklademe směsí nasekaných rajčat s přepůlenými kuličkami mozzarelly, olivovým olejem, drceným česnekem, nasekanou bazalkou a osolíme. Zdobíme rukolou.
  3. Na hráškové crostini potřebujeme směs z mraženého hrášku, který v troše vody přivedeme k varu, slijeme, rozmačkáme, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškatového oříšku. Na kostičky nakrájíme vykrojenou hrušku i se slupkou, pokapeme balsamikovým octem a promícháme s nastrouhaným sýrem pecorino. Topinky z bílého pečiva pomažeme hráškovou směsí a ozdobíme ochucenými hruškami.
  4. Fazole slijeme a propláchneme. Do zahřátého olivového oleje, vsypeme uvařené, propláchnuté a okapané fazole, osolíme, přidáme rozmarýn a chilli a mícháme asi minutu. Pak vše rozmačkáme a dochutíme česnekem. Podáváme s opečeným chlebem ozdobeným petrželkou a čerstvě mletým černým pepřem.