Opečený italský chleba & topinky z bílého pečiva
Ingredience
Balsamico ocet |
1 kávová lžička |
Bazalka |
1 hrst |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Chléb italský |
500 g |
Fazole cannellini |
400 g |
Hrášek mražený |
250 g |
Hrušky |
1 ks |
Mozzarella |
150 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej olivový |
3 dl |
Olej olivový extra panenský |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata soudková |
4 ks |
Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička |
Rukola |
1 hrst |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
80 g |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Nakrájený italský chleba slabě potřeme olivovým olejem a opečeme v toustovači nebo rozpálené troubě, potřené crostini opečeme na pánvi. Obojí podáváme s připravenými směsmi.
- Opečený chleba poklademe směsí nasekaných rajčat s přepůlenými kuličkami mozzarelly, olivovým olejem, drceným česnekem, nasekanou bazalkou a osolíme. Zdobíme rukolou.
- Na hráškové crostini potřebujeme směs z mraženého hrášku, který v troše vody přivedeme k varu, slijeme, rozmačkáme, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškatového oříšku. Na kostičky nakrájíme vykrojenou hrušku i se slupkou, pokapeme balsamikovým octem a promícháme s nastrouhaným sýrem pecorino. Topinky z bílého pečiva pomažeme hráškovou směsí a ozdobíme ochucenými hruškami.
- Fazole slijeme a propláchneme. Do zahřátého olivového oleje, vsypeme uvařené, propláchnuté a okapané fazole, osolíme, přidáme rozmarýn a chilli a mícháme asi minutu. Pak vše rozmačkáme a dochutíme česnekem. Podáváme s opečeným chlebem ozdobeným petrželkou a čerstvě mletým černým pepřem.