Plněný chleba
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Chléb italský |
1 ks |
Cibule červená |
0.5 ks |
Kapary |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
4.5 polévková lžíce |
Olivy černé |
2 hrst |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Rajčata |
500 g |
Sardelové řezy |
3 ks |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 7 porcí
- Podélně rozkrojený chleba mírně vydlabeme; hrst drobků uschováme. Nahrubo rozmixujeme drobky z chleba s olejem, česnekem, petrželkou, kapary a sardelkami. Směs promícháme s paprikou, rajčaty, cibulí a olivami. Podélně přepůlená vejce opepříme a případně osolíme (pozor, sardelky jsou dost slané).
- Obě půlky chleba zevnitř pokapeme olejem. Na jednu půlku naneseme polovinu směsi. Poklademe vejci a zakryjeme zeleninou. Přiklopíme druhou polovinou chleba, přimáčkneme a zabalíme do potravinářské fólie. Zatěžkáme a necháme v chladu rozležet 10 hodin či lépe přes noc, aby se chuti prolnuly. Před podáváním krájíme na dílky.