Plněný chleba

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Chléb italský 1 ks
Cibule červená 0.5 ks
Kapary 1 polévková lžíce
Olej olivový 4.5 polévková lžíce
Olivy černé 2 hrst
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Rajčata 500 g
Sardelové řezy 3 ks
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Podélně rozkrojený chleba mírně vydlabeme; hrst drobků uschováme. Nahrubo rozmixujeme drobky z chleba s olejem, česnekem, petrželkou, kapary a sardelkami. Směs promícháme s paprikou, rajčaty, cibulí a olivami. Podélně přepůlená vejce opepříme a případně osolíme (pozor, sardelky jsou dost slané).
  2. Obě půlky chleba zevnitř pokapeme olejem. Na jednu půlku naneseme polovinu směsi. Poklademe vejci a zakryjeme zeleninou. Přiklopíme druhou polovinou chleba, přimáčkneme a zabalíme do potravinářské fólie. Zatěžkáme a necháme v chladu rozležet 10 hodin či lépe přes noc, aby se chuti prolnuly. Před podáváním krájíme na dílky.