Rumpsteak s kozím sýrem
Ingredience
Hovězí svíčková |
800 g |
Koření Steak 7 pepřů |
1 polévková lžíce |
Limetková šťáva |
8 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
25 g |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr kozí |
150 g |
Worcester (worcesterská omáčka) |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Svíčkovou omyjeme, očistíme a nakrájíme na 4 silnější plátky. Každý plátek rozřízneme tak, aby vznikla kapsa.
- Kozí sýr nakrájíme na plátky a vkládáme je do kapsy steaku. Kapsy zajistíme pomocí párátka.
- Steaky osolíme a okořením steakovým kořením.
- Grilovací pánev rozpálíme a maso ogrilujeme.
- V kastrůlku rozpustíme máslo, limetkovou šťávu, worcester a najemno nasekanou pažitku. Promícháme, prohřejeme.
- Rumpsteaky servírujeme na připravené talíře a přelijeme omáčkou.