Texaský rumpsteak s pikantní salsou

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibule 2 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hořčice Dijonská 1 polévková lžíce
Hovězí roštěnka vys. peč. 800 g
Koriandr čerstvý 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Salsa mexicana 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Roštěnec omyjeme, očistíme a nakrájíme na 4 silné plátky a pěstí je trošku naklepeme.
  2. V míse smícháme najemno nasekanou chilli papričku, koriandr, sůl, cukr, pepř, dijónskou hořčici a olivový olej. Důkladně promícháme a jednu lžíci odložíme stranou na cibulové kroužky.
  3. Do takto připravené marinády vložíme kousky masa, zakryjeme potravinovou fólií a necháme přes noc marinovat.
  4. Grilovací pánev rozpálíme, maso vyjmeme z marinády a grilujeme.
  5. Cibuli očistíme, nakrájíme na kroužky. Mouku smícháme s jednou lžící směsi koření, které jsme si odložíli stranou a cibulové kroužky v ní obalíme. Poté vložíme do fritovacího hrnce a asi 5 minut fritujeme.
  6. Na připravené talíře servírujeme grilované rumpsteaky, sypeme fritovanými cibulovými kroužky a podáváme s pikantní chilli salsou.