Texaský rumpsteak s pikantní salsou
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
2 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce |
Hovězí roštěnka vys. peč. |
800 g |
Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Salsa mexicana |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Roštěnec omyjeme, očistíme a nakrájíme na 4 silné plátky a pěstí je trošku naklepeme.
- V míse smícháme najemno nasekanou chilli papričku, koriandr, sůl, cukr, pepř, dijónskou hořčici a olivový olej. Důkladně promícháme a jednu lžíci odložíme stranou na cibulové kroužky.
- Do takto připravené marinády vložíme kousky masa, zakryjeme potravinovou fólií a necháme přes noc marinovat.
- Grilovací pánev rozpálíme, maso vyjmeme z marinády a grilujeme.
- Cibuli očistíme, nakrájíme na kroužky. Mouku smícháme s jednou lžící směsi koření, které jsme si odložíli stranou a cibulové kroužky v ní obalíme. Poté vložíme do fritovacího hrnce a asi 5 minut fritujeme.
- Na připravené talíře servírujeme grilované rumpsteaky, sypeme fritovanými cibulovými kroužky a podáváme s pikantní chilli salsou.