Dušená kapusta se sýrem
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hovězí vývar základní |
500 ml |
Kapusta hlávková |
600 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
100 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou, rozpůlenou kapustu krátce povaříme v mírně osolené vodě, vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na proužky.
- V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kapustu, česnek utřený se solí a podlijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme doměkka.
- Před podáváním pokrm posypeme nastrouhaným Parmezánem.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.