Dušená kapusta se sýrem

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Hovězí vývar základní 500 ml
Kapusta hlávková 600 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 100 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou, rozpůlenou kapustu krátce povaříme v mírně osolené vodě, vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na proužky.
  2. V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kapustu, česnek utřený se solí a podlijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme doměkka.
  3. Před podáváním pokrm posypeme nastrouhaným Parmezánem.
  4. Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.