Salát z červené a cukrové řepy

Ingredience


Balsamico ocet 2 polévková lžíce
Červená řepa 150 g
Kmín celý 10 g
Kopr čerstvý 20 g
Mozzarella 200 g
Řepa žlutá 100 g
Salát ledový 100 g
Šunka parmská 100 g
Voda pitná 2 l
Cukr moučkový 1 polévková lžíce
Ocet malinový 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 dl
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červenou a cukrovou řepu omyjeme a dáme vařit do hrnce a vodou, octem a kmínem. Vaříme přibližně 40 minut. Uvařené a vychladlé řepy oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka. Na připravené talíře položíme 1 list salátu, na něj 2 kolečka červené a 2 kolečka bílé řepy, 2 tenké plátky šunky, přiložíme na tenké plátky nakrájený sýr, zalijeme zálivkou, posypeme drobně nasekaným koprem a servírujeme.
  2. Zálivka: olej vylijeme do mísy, přidáme ocet, cukr, podle chuti pepř a dobře rozšleháme.