Salát z červené řepy a hroznů

Ingredience


Celer bulvový 100 g
Červená řepa 300 g
Hroznové víno 500 g
Kmín celý 1 polévková lžíce
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Med včelí 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 1 dl
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pomerančová šťáva 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červenou řepu dobře omyjeme, pokapeme olejem, posypeme kmínem, zabalíme do alobalu, položíme na plech, který vložíme do předehřáté trouby, kde řepu pečeme asi 40 minut. Upečenou a vychladlou řepu oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do mísy, kam přidáme oloupaný, na malé kostičky nakrájený celer, omyté a na půlky nakrájené hroznové víno, promícháme a necháme chvilku odpočinout.
  2. Zálivka: olej vylijeme do misky, přidáme citronovou a pomerančovou šťávu, med, podle chuti pepř, vše dobře rozšleháme a zalijeme salát. Už zálivkou přelitý salát posypeme drobně nasekaným koprem.