Salát z červené řepy a hroznů
Ingredience
Celer bulvový |
100 g |
Červená řepa |
300 g |
Hroznové víno |
500 g |
Kmín celý |
1 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
1 dl |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Červenou řepu dobře omyjeme, pokapeme olejem, posypeme kmínem, zabalíme do alobalu, položíme na plech, který vložíme do předehřáté trouby, kde řepu pečeme asi 40 minut. Upečenou a vychladlou řepu oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do mísy, kam přidáme oloupaný, na malé kostičky nakrájený celer, omyté a na půlky nakrájené hroznové víno, promícháme a necháme chvilku odpočinout.
- Zálivka: olej vylijeme do misky, přidáme citronovou a pomerančovou šťávu, med, podle chuti pepř, vše dobře rozšleháme a zalijeme salát. Už zálivkou přelitý salát posypeme drobně nasekaným koprem.