Tagliatelle se žampiony

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Paprika mletá pálivá 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Smetana kyselá 125 g
Sůl 1 špetka
Tagliatelle 400 g
Vývar zeleninový 250 ml
Žampiony čerstvé 500 g
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dle návodu na obalu v osolené vodě uvaříme těstoviny. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
  2. Ve velké pánvi rozpustíme máslo, ve kterém dozlatova osmažíme česnek a cibuli a vše promícháme. Směs smažíme na středním plameni zhruba 5 minut, okořeníme pálivou paprikou.
  3. Směs na pánvi podlijeme zeleninovým vývarem a svaříme zhruba na poloviční množství. Poté omáčku zjemníme kysanou smetanou, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
  4. Omyjeme a osušíme petrželku, nakrájíme nadrobno a 1/2 přidáme do omáčky. Scedíme nudle, necháme okapat a naporcujeme na talíře. Těstoviny přelijeme omáčkou a ozdobíme zbylou petrželkou. Ihned podáváme.