Příloha z červené řepy s křenem
Ingredience
Červená řepa |
300 g |
Cukr krupice |
30 g |
Kmín celý |
10 g |
Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce |
Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce |
Řepa žlutá |
200 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Červenou a žlutou řepu dobře omyjeme a v hrnci s vodou vaříme doměkka přibližně 40 minut. Uvařenou řepu scedíme, vychladlou oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme do mísy a posypeme kmínem. Ocet, cukr a pomerančovou šťávu metličkou rozšleháme a zalijeme nastrouhané řepy v míse. Vše dobře promícháme, naplníme do sklenic, které zavíčkujeme a skladujeme na chladném místě.