Spaghetti aglio olio
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Chilli paprička sušená |
1 ks |
Feferony |
0.5 ks |
Olej olivový extra panenský |
60 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Špagety |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu.
- Oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky. Feferonky omyjeme, rozkrojíme a zbavíme jader. Očištěné feferonky nakrájíme na nudličky. Petrželku opláchneme, osušíme a nadrobno nakrájíme, 1 polévkovou lžíci takto upravené petrželky si odložíme stranou.
- Na pánvi si rozehřejeme olej. Na oleji 2 minuty smažíme na nudličky nakrájené feferonky. K feferonkám přidáme česnek a společně smažíme ještě asi 1 minutu tak, aby nám česnek nezhnědl (pokud zhnědne, zhořkne a to nechceme). Na směs rozdrolíme 1 chilli papričku.
- Špagety necháme okapat a společně s petrželkou je přidáme ke směsi. Vše ochutíme solí a pepřem, naporcujeme na talíře a ozdobené zbylou petrželkou podáváme.