Spaghetti aglio olio

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Chilli paprička sušená 1 ks
Feferony 0.5 ks
Olej olivový extra panenský 60 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Špagety 400 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu.
  2. Oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky. Feferonky omyjeme, rozkrojíme a zbavíme jader. Očištěné feferonky nakrájíme na nudličky. Petrželku opláchneme, osušíme a nadrobno nakrájíme, 1 polévkovou lžíci takto upravené petrželky si odložíme stranou.
  3. Na pánvi si rozehřejeme olej. Na oleji 2 minuty smažíme na nudličky nakrájené feferonky. K feferonkám přidáme česnek a společně smažíme ještě asi 1 minutu tak, aby nám česnek nezhnědl (pokud zhnědne, zhořkne a to nechceme). Na směs rozdrolíme 1 chilli papričku.
  4. Špagety necháme okapat a společně s petrželkou je přidáme ke směsi. Vše ochutíme solí a pepřem, naporcujeme na talíře a ozdobené zbylou petrželkou podáváme.