Z červené řepy boršč

Z červené řepy boršč - obrázek

Ingredience


Červená řepa 300 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 30 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 20 g
Smetana jihočeská zakysaná15% 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozehřejeme máslo a na něm dozlatova osmažíme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, posypeme moukou, promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Červenou řepu očistíme, omyjeme, nakrájíme na malé kostky a vmícháme do vařící se polévky, kam ještě přisypeme nasekanou petrželovou nať a necháme vařit. Uvařenou polévku rozmixujeme, podle chuti osolíme, opepříme promícháme a teplou porcujeme na talíře. Na každý talíř do středu položíme 1 lžíci zakysané smetany.