Z červené řepy boršč
Ingredience
Červená řepa |
300 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
20 g |
Smetana jihočeská zakysaná15% |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci rozehřejeme máslo a na něm dozlatova osmažíme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, posypeme moukou, promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Červenou řepu očistíme, omyjeme, nakrájíme na malé kostky a vmícháme do vařící se polévky, kam ještě přisypeme nasekanou petrželovou nať a necháme vařit. Uvařenou polévku rozmixujeme, podle chuti osolíme, opepříme promícháme a teplou porcujeme na talíře. Na každý talíř do středu položíme 1 lžíci zakysané smetany.