Bulharská musaka
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
400 g |
Cibule |
1 ks |
Mleté kuřecí maso |
300 g |
Olej rostlinný |
80 ml |
Paprikové lusky čerstvé |
300 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
300 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrole na části oleje orestujeme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme mleté kuřecí maso, osolíme a opepříme.
- Pekáček vymastíme zbylým olejem a střídavě do něj vrstvíme plátky oloupaných vařených brambor, orestované maso, omytá, na plátky nakrájená rajčata a očištěné, nadrobno nakrájené papriky.
- Pokrm částečně zapečeme ve středně vyhřáté troubě, zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a dopečeme dozlatova.