Bulharská musaka

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 400 g
Cibule 1 ks
Mleté kuřecí maso 300 g
Olej rostlinný 80 ml
Paprikové lusky čerstvé 300 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Rajčata 300 g
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrole na části oleje orestujeme oloupanou, nasekanou cibuli, přidáme mleté kuřecí maso, osolíme a opepříme.
  2. Pekáček vymastíme zbylým olejem a střídavě do něj vrstvíme plátky oloupaných vařených brambor, orestované maso, omytá, na plátky nakrájená rajčata a očištěné, nadrobno nakrájené papriky.
  3. Pokrm částečně zapečeme ve středně vyhřáté troubě, zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a dopečeme dozlatova.