Ruský boršč z červené řepy
Ingredience
Brambory |
100 g |
Celer řapíkatý |
100 g |
Červená řepa |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pórek |
20 g |
Smetana jihočeská zakysaná15% |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky a v hrnci na rozpáleném másle osmažíme, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, nastrouhaný celer, mrkev, všechny suroviny zalijeme vývarem a pod poklici vaříme 20 minut. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na malé kostky, které přidáme do vařící se polévky a povaříme ještě asi 15 minut. Před dokončením vaření podle chuti osolíme, opepříme, promícháme a ještě horkou polévku mixérem rozmixujeme na hladkou hmotu, kterou ihned porcujeme na talíře, do středu položíme 1 lžíci smetany, posypeme drobně nasekaným póremk a podáváme.