Ruský boršč z červené řepy

Ingredience


Brambory 100 g
Celer řapíkatý 100 g
Červená řepa 500 g
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 60 g
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pórek 20 g
Smetana jihočeská zakysaná15% 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky a v hrnci na rozpáleném másle osmažíme, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, nastrouhaný celer, mrkev, všechny suroviny zalijeme vývarem a pod poklici vaříme 20 minut. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na malé kostky, které přidáme do vařící se polévky a povaříme ještě asi 15 minut. Před dokončením vaření podle chuti osolíme, opepříme, promícháme a ještě horkou polévku mixérem rozmixujeme na hladkou hmotu, kterou ihned porcujeme na talíře, do středu položíme 1 lžíci smetany, posypeme drobně nasekaným póremk a podáváme.